Goedkoper de lente in

besparen

Tips om te besparen op energie

Overheerlijk. De lente is er weer en dat geeft ons meer licht en meer warmte. Maar dat maakt ons ook meer laks om op onze duurzaamheid te letten. Daarom geven wij nog wat tips om geld te besparen op de energierekening.

Hang de was weer buiten op! Zo hoeft u de wasdroger niet meer te gebruiken. Buiten droogt de was snel en ruikt het ook lekker fris!

Begin ook aan de voorjaarsschoonmaak. Denk eens aan de vriezer. Heeft u een ijslaag waar de noordpool nog een puntje aan kan zuigen? Dan is het hoog tijd dat de vriezer schoongemaakt wordt! Door het ijs verbruikt de vriezer meer energie om de vriezer cool te houden. Door hem schoon te maken en te laten ontdooien heeft u niet alleen het voordeel op uw energierekening, u krijgt ook meer ruimte in de vriezer. Denk ook aan het ontkalken van de waterkoker of de douchekop!

Met het mooie weer kan je ook weer vaker en comfortabeler de fiets pakken! Breng uw kinderen weer met de fiets naar school, of pak de fiets naar het werk. Door in de ochtend actiever te zijn, zal u de rest van de dag een stuk fitter zijn. Dit bespaard dus benzine en misschien laat u de 3e kop koffie misschien wel staan!
nergiezuinig koken

Rijdt u met een elektrische auto en heeft u thuis een laadpaal? Denk dan aan uw rijgedrag! Door beter te anticiperen op het verkeer bespaar je energie met de auto.

De thermostaat kan ook weer omlaag. Meer zon, is meer warmte! De gevoelstemperatuur zal dus hoger zijn en daardoor heb je minder gas nodig om je woning warm te houden.

Het is weer langer licht, hierdoor kunnen je lampen langer uitblijven. Vergeet uw tijdschakelaars niet aan te passen!

Een minder bekende is om uw woning goed door te laten luchten. Waarom bespaard dit op uw energie rekening? Een lucht die droger en frisser is, warmt sneller op dan een vochtige lucht. Door het huis goed door te laten tochten ontlast u dus ook CV.

De pre-zomer tip van de lente

Aanvullend op het huis goed door te laten tochten alvast een pre-zomer tip voor een warme periode. Tocht ’s morgens vroeg het huis goed door en sluit daarna alle ramen en deuren. Zo blijft het binnen lekker cool en fris terwijl het buiten warm is. Dat scheelt weer de airco aanzetten.

Goedkoper de lente in