Hoe een professionele handleiding laten maken

Vaak is je budget voor het maken van je technische documentatie, zoals een handleiding, schaars. Dan zijn de technische redacteuren van precies de juiste mensen voor je: Als ervaren documentatiedienstverlener staan ze voor gedegen knowhow en duurzame projectoplossingen – op alle gebieden van de technische documentatie. Het maakt niet uit of je een handleiding of online hulp nodig hebt: Laat je eigen professionele handleiding maken. Ze werken met het auteurssysteem van je keuze.

Afstemming op je doelstellingen

Tijdens het samenstellen van de informatie stelt het bedrijf je bedrijfs- en branche specifieke doelstellingen met je af. Dit omvat de implementatie van de bijbehorende richtlijnen met de veiligheidseisen. Zij maken een concept voor je technische documentatie en onderzoeken vervolgens de benodigde informatie in nauwe samenwerking met je ontwikkelingsafdeling. Ze verzamelen zoveel mogelijk informatie, bijvoorbeeld beelden, specificaties of use cases.

Het up-to-date houden van een handleiding

Een update of onderhoud is belangrijk voor handleidingen. Daarbij houden ze het optimalisatiepotentieel in de gaten. Dit verhoogt de economische efficiëntie in de loop van het project. Het optimalisatiepotentieel omvat bijvoorbeeld het creëren van technische documentatie door standaardisatie of het gebruik van illustraties om de vertaalkosten te verlagen. Professionals voeren de beoordeling uit in samenwerking met je ontwikkelingsafdeling. Nadat ze de correcties hebben opgenomen, voeren ze als kwaliteitsborging maatregel nog een interne evaluatie uit. Ze publiceren je handleiding vervolgens in het juiste formaat, bijvoorbeeld voor een gedrukte handleiding of voor online gebruik.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Manualise biedt je individuele oplossingen op maat. Gebruiksaanwijzingen, handleidingen of technische instructies: Dit zijn instructies die de gebruiker helpen om een product veilig en in overeenstemming met het beoogde doel te gebruiken. Of je de handleiding mobiel of gedrukt nodig hebt, wij hebben vele jaren ervaring in het maken van deze documenten. Trainingsmateriaal voor intern en extern gebruik, online tutorials en software documentatie.

Hoe een professionele handleiding laten maken