Vanka-Kawat & Sambal Badjak

Sambal Badjak: de ultieme smaakmaker in de Aziatische keuken… Wat is het en waar kan deze sambal besteld worden? Vanka-Kawat, leverancier van verschillende soorten sambal Badjak, legt het graag uit!

Sambal Badjak van het merk Flowerbrand.

Over Vanka-Kawat

Allereerst, Vanka-Kawat vind het belangrijk dat ingrediënten, kookrecepten en de wijze van het bereiden van een maaltijd uit Azië aan de hele wereld kenbaar gemaakt moeten worden. Koken is natuurlijk een aspect die niet meer weg te denken is uit het leven van personen die woonachtig zijn in Azië. Koken en het gebruik van specerijen is inmiddels een ware kunst! Denk hierbij aan gepassioneerde koks (al dan niet professioneel) die hun ziel en zaligheid stoppen in iedere maaltijd dat bereid wordt. Én dat proef je! Vanka-Kawat zorgt ervoor dat al deze ingrediënten en bereidingswijzen toegankelijk wordt voor de rest van de wereld.

Uitleg: Sambal Badjak

Voor degenen onder ons die al eerder een Indonesisch gerecht heeft gegeten zal naar alle waarschijnlijkheid al Sambal Badjak geproefd hebben. Deze sambal is te herkennen door de sterk, pittige smaak. Het karakteristieke van deze sambal is wat haar uniek in haar soort maakt en deze sambal is in principe niet meer weg te denken uit de Oosterse keuken. Sambal Badjak wordt veelal genuttigd bij gerechten op het gebied van vlees en soep. Daarnaast wordt het ook gebruikt in combinatie met andere Oosterse saus-varianten. Natuurlijk wordt bij sambal direct gedacht aan een pittige smaak. Echter, niets is anders waar. Deze sambal is namelijk iets zoeter dan de gemiddelde pittige sambal. Dit komt tot stand doordat de sambal veelal gebakken wordt. Om het gerecht en de sambal meer smaak te geven, kan bijvoorbeeld ook uien en knoflook toegevoegd worden.

Sambal Badjak bestellen

Wilt u sambal Badjak bestellen of wilt u meer lezen over deze sambal? Bezoek de website van Vanka-Kawat! Naast Sambal importeren en exporteren zij een verscheidenheid aan Aziatische producten. U zult versteld staan van deze leverancier van Asian Food!

https://www.vanka-kawat.nl/product/sambal-badjak-hot-6/

Vanka-Kawat & Sambal Badjak