Wereld wind

wereld wind

zelfenergievergelijkenWind wordt gebruikt om mechanische vermogen of elektriciteit op te wekken en dat noemen we wind energie. Wind turbines converteren kinetische energie in de wind naar mechanische vermogen. Het mechanische vermogen kan gebruikt worden voor specifieke taken of een generator aandrijven die het mechanische vermogen converteert in elektriciteit voor woningen, scholen, bedrijven etc.

world wind

Wind energie wordt voornamelijk gebruikt om elektriciteit op te wekken. Het is een hernieuwbare energie bron en wind turbines worden meestal geplaatst in wind rijke gebieden. Wat mooi is van wind energie is dat het niet zal opraken, de turbines zijn wel afhankelijk van de wind die waait en hoe hard. Wind energie is een schone vorm van energie. Enige vervuiling kan gebeuren tijdens het aanleggen van windturbines maar dat geldt ook voor het plaatsen van zonnepanelen etc.

Hieronder vind je een link waar je voor je zelf de wereld wind in de gaten kan houden(de simulatie ververst elke 3 uur). Er zijn veel mogelijkheden, je kan inzoomen, filters toevoegen en nog veel meer handige opties.

Live wereldwijd wind

Wereld wind